Sök utbildning 👉
Korta YH-utbildningar

Hållbarhet utveckling inom besöksnäringen

Längd
6 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
6 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Up-skill kurs för dig som arbetar inom turism, hotell- och restaurangbranschen och vill få kunskap om hur du kan påverka/ främja hållbarhet inom en verksamhet.

Är du redan yrkesverksam inom besöksnäringen men behöver fylla på med kunskaper inom hållbarhet?


Vår kurs är designad för att höja din kompetens och ge dig de verktyg du behöver för att accelerera mot målen i Agenda 2030, agera utifrån GSTC:s kriterier (Global Sustainable Tourism Council) och därmed verka för ändrade arbetssätt och beteenden.

Kursen erbjuder en unik möjlighet att få kunskap om global hållbar utveckling, med ett särskilt fokus på den dynamiska och växande besöksnäringen. Här lär du dig hur du kan kombinera turism med skydd av miljö, natur- och kulturvärden, samtidigt som du stärker den lokala ekonomin. Genom kursen får du en förståelse för hur ansvarsfull turism kan utveckla samhället och din verksamhet på ett positivt sätt.

Vi ger dig verktygen och kunskaperna för att implementera hållbara arbetsprocesser som balanserar ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter. Genom praktiska exempel och teoretiska grunder får du insikt i hur hållbar utveckling kan integreras i besöksnäringen och lär dig vikten av effektiv styrning för att uppnå detta.

Efter avslutad kurs kommer du att vara rustad med den expertis som krävs för att leda och driva hållbara initiativ inom turism, vilket gör dig till en eftertraktad professionell på en marknad som ständigt strävar efter hållbara lösningar. Om du vill göra en verklig skillnad och bidra till en mer hållbar framtid inom besöksnäringen, är den här kursen ditt nästa steg.

Kursen är sex veckor lång och pågår v.36-41 2024. Av kursens 30 studiedagar kommer ca 7,5 dag vara förlagda i fysiskt i Båstad. Resterande pass på utbildningen sker digitalt. Kursen innefattar både grupparbete och individuella uppgifter.

För mer information om Hållbarhet utveckling inom besöksnäringen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

Ansökan görs via yh-antagning

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHETSKRAV
För att vara behörig sökande krävs grundläggande behörighet, dvs. slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

SÄRSKILDA FÖRKUNSKAPER
Utöver det krävs även särskild förkunskap i form av minst 1 års arbetslivserfarenhet på heltid (eller motsvarande på deltid). Detta avser dokumenterad yrkeserfarenhet inom besöksnäringen i en roll kopplad till utvecklingsarbete, hållbarhetsarbete eller samordning.

REELL KOMPETENS
Du som helt eller delvis saknar den formella behörigheten, gäller både grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav, kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.

Examen & Intyg

Kursen ger dig 30Yh poäng och utbildningsbevis efter avslutad kurs

Kostnader

Yh kursen är kostnadsfri

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbarhet utveckling inom besöksnäringen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Lyckan 15
269 22 Båstad

Upptäck din framtid med Akademi Båstad Yrkeshögskola! Välkommen till Akademi Båstad Yrkeshögskola – en utbildningsanordnare med lång erfarenhet och djup förankring i näringslivet! Vi erbjuder utbildningar inom flera spännande yrkesområden som Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management och Vård. Hos oss...

Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights