Om utbildningen
Denna utbildning ges av YH Halmstad och via länk kan man studera i Ljungby.
Som automations- och digitaliseringsingenjör arbetar man med allt från konstruktion till installation och programmering inom automation, nätverk, elkraft och mekanik.
Yrket är både praktiskt och teoretiskt, som vi brukar säga ”man arbetar både med skruvmejsel och tangentbord”. Det kan t.ex. vara konstruktionsberäkningar och ritningar, virtuell verifiering av funktion, installation av automation, elektriska och mekaniska komponenter, programmering av PLC och HMI, industriella nätverk, idrifttagning mm.
Varför välja Campus Ljungby?
Bostadsgaranti
Praktik/LIA
Bra kontakter med näringsliv
Så ansöker du
BehörighetExpandera Behörighet ">Stäng Behörighet
Särskilda förkunskaper:
För att den studerande ska kunna tillgodoföra sig utbildningen på bästa sätt krävs följande förkunskaper: Verifierade antingen med Betyg eller Yrkeserfarenhet.
Särskilda förkunskaper verifierade med betyg, lägst E/3/G i ALLA dessa kurser eller motsvarande kunskaper:
El- och energiprogrammet
Matematik 2a
Mekatronik 1
Praktisk ellära
eller
Teknikprogrammet
Fysik 1
Matematik 2a
Teknik 1
Saknar du behörighet? – Validering
Saknar du behörighet eller inte uppfyller särskilda förkunskapskrav kan vi validera din kompetens och göra dig behörig till utbildningen. Läs mer på yrkeshögskolans sida om validering.
Behörighet till yrkeshögskolan:
I 3 kap 1 § förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan och med ändringar som hör ihop med Förordning om ändring i förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan (SFS 2011:110) anges att behörig att antas till utbildningen är den som:
1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Äldre bestämmelser om behörighet gäller fortfarande för den som före den 1 juli 2015 har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning, nämligen man är behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningar om man har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng. Dessutom kan de som uppfyllde de äldre kraven på behörighet för tillträde till utbildning före den 1 januari 2013 anses vara behörig.
Examen & Intyg
Yrkeshögskoleexamen
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
Intresseanmälan
Utbildning för verkligheten
Både Campus Ljungby och deras partnerföretag tycker att man som student ska utveckla sina kunskaper och kontakter ute i verkligheten. Därför tillbringar Campus Ljungbys studenter minst 20 procent av studietiden hos ett av dem. Du får skarpa uppdrag. Ni lär...