Moln- och virtualiseringstekniker
Moln- och virtualiseringstekniker i Borlänge och Västerås - du väljer orten.
På fyra terminer får du en komplett och efterfrågad yrkesutbildning. Utbildningen ger dig kunskaper för att kunna jobba med molntjänster samt installation och service av hård- och mjukvara inom IT.
Du lär dig bl a:
- Windows Klient-OS med Powershell
- Windows Server med Active Directory
- Virtualisering och säkerhet i Intune
- Hårdvaruvirtualisering med hybrida molntjänster
- Nätverk med Ciscoinriktning
- Powershell, Scripting
- Publika och privata molntjänster
- Applikationer och tjänster
- Kundbemötande, värdeskapande och kommunikation
- Examensarbete
Den schemalagda, lärarledda delen av utbildningen är förlagd till Borlänge och Västerås med streaming av lektionerna mellan orterna. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen, Lärande I Arbete (LIA) utgör 20 av sammanlagt 80 utbildningsveckor och är förlagd till den ort där LIA-företaget är verksam. Den studerande söker (med stöd från Folkuniversitetet) själv sina LIA-platser.
Efter utbildningen kan du arbeta som Moln och virtualiseringstekniker, drifttekniker inom IT, supporttekniker inom IT, IT-infrastrukturspecialist, Nätverks- och systemtekniker, Serverhallsutvecklare
Så ansöker du
Ansökan gör du på vår webb, se till att ha dina handlingar digitala så kan du bifoga dessa i din ansökan.
Särskilda förkunskaper
Inga krav på särskilda förkunskaper, men det är bra om du kan:
Gymnasieskolans kurser:
Datorteknik 1a, 100 poäng.
Dator- och nätverksteknik, 100 poäng
eller motsvarande.
Reell kompetens Om du saknar betyg i något ämne kan du genom reell kompetens ändå nå behörighet. Beskriv och förklara på vilket sätt du använder det behörighetsgivande ämnet i exempelvis ditt arbete. Bifoga din beskrivning och eventuella intyg som styrker den reella kompetensen till din ansökan.
Examen & Intyg
Examen
Efter fullgjord utbildning har du en yrkeshögskoleexamen, Moln- och virtualiseringstekniker. Examensbeviset styrker din kompetens när det gäller de kunskaper och erfarenheter du förvärvat under utbildningen.
Europass
Vid examen får du ett Europass-tillägg till examensbeviset. Som ett led i EUs arbete för att öka rörligheten för europeisk arbetskraft har de tagit fram en kompetensportfölj som översätter meriter och kvalifikationer mellan olika EU-länder. Europasset hjälper arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder vilket gör det lättare att söka jobb i Europa. Alla som tar examen från en yrkeshögskoleutbildning har rätt att få ett Europass-tillägg till sitt examensbevis.
Europass-tillägg till examensbevis är ett dokument som beskriver ett examensbevis från en yrkeshögskoleutbildning. Tillägget ersätter inte det ursprungliga examensbeviset utan ska användas som ett komplement.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
Intresseanmälan
Folkuniversitetet Gävle, Falun, Uppsala, Örebro och Västerås
Folkuniversitetets Yrkeshögskola är en av Sveriges största anordnare av YH-utbildningar. En examen härifrån gör dig attraktiv inom ett yrkesområde där efterfrågan på professionell och kompetent personal är stor! YH-utbildningarna tas fram i nära samarbete med näringslivet. Representanter från företag och...
Läs mer om Folkuniversitetet Mitt och visa alla utbildningar.