Sök utbildning 👉
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i Management

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2025-04-15

Om utbildningen

Programmet förbereder studenterna för ledarskapsroller och strategiskt arbete inom både privat och offentlig sektor. Dessutom ger programmet goda förutsättningar för studenter som vill komma in på forskarutbildningar. Programmet bygger på klassisk och samtida forskning inom managementområdet och utvecklar elevernas kritiska, självständiga och kreativa tänkande. Syftet med programmet är att utveckla framtida ledare som kan leda organisationer för en bättre morgondag. Centrala ämnen i programmet är strategi, ledarskap och förändringsledning.

Så ansöker du

*Nya förkunskapskrav gäller från och med -höstterminen 2025***Generella förkunskapskrav **En kandidatexamen (motsvarande en svensk kandidatexamen) från ett internationellt erkänt universitet samt kunskaper i engelska motsvarande studier i engelska på gymnasienivå, s.k. kurs Engelska 6/Engelska B eller motsvarande nivå från ett internationellt erkänt test.**Programspecifika förkunskapskrav **- Minst 30 hp i ämnesområden relaterade till företagsekonomi, nationalekonomi, personal- och arbetsvetenskap, eller 30 hp i en kombination av ämnesområdena.- Minst 15 hp i statistik eller forskningsmetoder, eller 15 hp i en kombination av båda.De behörighetskrav som anges ovan krävs för tillträde till programmet. Enskilda kurser inom programmet kan ha specifika krav, dessa framgår av respektive kursplan.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights