Var med och hylla de som utbildar Sverige – nominera till Svenska utbildningspriset! 🏆

Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i IT och ekonomi

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kandidatprogram i IT och ekonomi

Vill du ha en unik kompetens som kombinerar IT och företagsekonomi? Med kunskap från båda områdena blir du eftertraktad på arbetsmarknaden och kan ta dig an många spännande yrkesroller.Företag som är framgångsrika är oftast de som lyckas använda IT på rätt sätt. Med en expertis inom både IT och ekonomi blir du en nyckelspelare och brobyggare i projekt och förbättringsarbeten. Du kan hjälpa företag att utveckla sina affärer och skapar möjligheter för organisationer att anpassa sig till framtidens krav och utmaningar.Utbildningens uppläggDu läser både företagsekonomi- och informatikkurser parallellt de två första åren. Inom företagsekonomi läser du kurser i organisation, marknadsföring,redovisning och ekonomistyrning. Inom informatik ingår verksamhetsutveckling, kravhantering och systemutveckling. I systemutvecklingsdelen ingår ett programmeringsspår på fyra kurser, där du från grunden lär dig programmeringsspråket C#. Programmeringsspåret avslutas med ett projekt där du utvecklar en större applikation.Inför det tredje året, väljer du själv mellan fyra olika inriktningar: Informatik med inriktning marknadsföring (leder till en informatikexamen) Informatik med inriktning redovisning (leder till en informatikexamen) Företagsekonomi med inriktning redovisning (leder till en examen i företagsekonomi) Företagsekonomi med inriktning marknadsföring (leder till en examen i företagsekonomi)Alla tre åren av programmet genomsyras av att du omsätter det du har lärt dig i teorin i praktiska moment.UtlandsstudierProgrammet ger dig möjlighet att studera utomlands en termin.En bred arbetsmarknadDen breda kompetensen inom både IT och ekonomi ger dig stora möjligheter för arbete inom olika typer av företag och branscher. Arbetsgivarna finns inom både privat och offentlig sektor. Yrkestitlar som redovisningsekonom, marknadsförare, projektledare, IT-konsult, testledare, verksamhetsutvecklare, applikationskonsult, integrationsspecialist, systemutvecklare och systemförvaltare är vanliga. Din kommande arbetsmarknad beror på dina intressen och hur du väljer att utforma din utbildning.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Borås

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2 och Engelska 6

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights