Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7-9 eller gymnasiet - Religionsvetenskap

Högskolan i Gävle, i Gävle (+1 orter)
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Se skolans hemsida (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Se skolans hemsida (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Se skolans hemsida

  • Klassrum
  • Gävle

Se skolans hemsida

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7-9 eller gymnasiet - Religion

Är du intresserad av att arbeta med ungdomars lärande och utveckling? Vill du fördjupa dina kunskaper i ämnena svenska, engelska, religion eller matematik? Är du en god ledare och vill utveckla dina ledaregenskaper ytterligare? Då är ämneslärarprogrammet något för dig!

Ämnesstudier

Religion har fått ökad aktualitet genom att bli alltmer synligt i ett mångkulturellt och globalt samhälle. Världspolitiska händelser har också bidragit till ämnets ökade relevans. Inom religionsvetenskapen får du både grundläggande kunskaper om de olika världsreligionerna och vetenskapliga verktyg att bearbeta de problem och möjligheter som religionens nya betydelse i samhället medför. Teoretiska studier varvas med ämnesdidaktisk träning i hur man kan undervisa i ämnet i skolan. Vid Högskolan i Gävle kan du välja att kombinera religionsvetenskap med ett av ämnena svenska, engelska eller matematik. Det finns också vissa möjligheter att välja ett ämne på ett annat lärosäte.

Utbildningsvetenskap och verksamhetsförlagd utbildning

Förutom ämnesstudier innehåller programmet verksamhetsförlagd utbildning på en skola samt kurser inom utbildningsvetenskap, t.ex. specialpedagogik, skolans organisation och styrning, betyg och bedömning samt skolans värdegrund och ledarskap.

Välj campus eller distans

Programmet ges både på campus och på distans med 100 % studietakt. Distans innebär ca fyra till fem träffar per termin i Gävle. Varje träff är minst 1–2 dagar.

Välj inriktning

De första tre åren är gemensamma för de båda inriktningarna. Inför det fjärde året väljer du om du vill ta ut en examen mot årskurs 7-9 eller mot gymnasiet. För årskurs 7-9 läser du 60 hp i två ämnen och skriver ditt examensarbete i ett av dessa ämnen. För gymnasiet läser du 90 hp i två ämnen och skriver examensarbete i ett av ämnena. Om studierna innehåller svenska skrivs examensarbetet alltid i svenska.

För mer information om Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7-9 eller gymnasiet - Religionsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Historia 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en ämneslärarexamen med inriktning mot årskurs 7-9 på 240 hp, eller en ämneslärarexamen med inriktning mot gymnasiet på 300 hp. Examen är en behörighetsgivande examen som gör att du kan ansöka om lärarlegitimation i dina ämnen hos Skolverket. Du kan undervisa i årskurs 7-9 och/eller på gymnasiet.

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7-9 eller gymnasiet - Religionsvetenskap

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights