Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i farkostteknik

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik är unik i Sverige och finns bara på KTH. Utbildningen är bred och ger karriärmöjligheter inom många områden, exempelvis inom utveckling och forskning om tåg, bilar, flyg, fartyg och rymdfarkoster. Den gör dig redo att anta utmaningar för framtidens transportsystem; resurseffektiva fordon och farkoster för väg, vatten och rymd samt flexibla lösningar för kollektivtrafik och varutransporter.Framtidens utveckling av hållbara transporter kräver ingenjörer med förståelse för stora system och som kan utveckla idéer i samspel med andra experter. På Farkostteknikutbildningen får du därför en gedigen grund med matematik, fysik och mekanik i kombination med kurser inom till exempel produktutveckling och optimering. Du har möjlighet att välja bland ett av KTH:s största utbud av masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands.Med de kunskaper du får med dig kan du arbeta med allt ifrån beräkningsmatematik och konceptutveckling inom alla olika fordonsslag, till forskning eller som teknisk konsult. Farkostteknik rustar dig för att bidra till lösningar för teknik- och samhällsutvecklingens utmaningar inom en rad olika områden.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights