Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i materialdesign (EJ åk 1, endast till åk 2 eller 3), senare del av program

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Civilingenjörsutbildningen inom Materialdesign på KTH ger en unik bredd av ämneskunskaper som inte finns på någon annan utbildning i Sverige. Med den kompetens du får med dig har du möjlighet att lösa stora hållbarhetsutmaningar som framtidens energilagring och plastfria hav. Då KTH har en världsledande position inom forskning på materialområdet har du många internationella möjligheter efter examen.Materialdesign innebär att skapa nya material och vidareutveckla de som redan finns. Utbildningen ger dig en helhetssyn och nytänkande när det gäller materials egenskaper, användningsområden och miljöpåverkan. Du har närhet till KTH:s materialforskning då många av dina lärare är framstående forskare som brinner för sina områden. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan nio olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands. Framtidens material måste vara starkare, lättare och gå att tillverka från fossilfritt eller återvunnet material. Med en civilingenjörsexamen från Materialdesign kan du t.ex. jobba med att utveckla biobaserad plast, fossilfritt stål eller batterier gjorda av papper. Du är mycket eftertraktad av företag som tillverkar material eller av företag vars produkter kräver en kunskap om materials egenskaper. De flesta får jobb i Stockholmsområdet efter examen, men arbetsmöjligheterna är goda över hela landet. Nästan hälften av studenterna på utbildningen får jobb via sitt examensarbete.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och särskild behörighet till årskurs 1 på programmet samt följande särskilda behörighet: För årskurs 2 slutförda kurser motsvarande minst 45 högskolepoäng av obligatoriska kurser inom sökt program, varav minst 35 högskolepoäng ska ingå i årskurs 1.För årskurs 3 krävs även att minst 90 hp av obligatoriska kurser från åk 1 och 2 på sökt program är uppfyllda.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights