Sök utbildning 👉
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Historiska studier - magister-/masterprogram

Malmö universitet, i Malmö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Att studera olika aspekter av samhällsförändringar är av stor betydelse inom all samhällsvetenskap och humaniora. I omvärlden finns det ständigt ett behov av sådana analyser och av människor med kompetens att göra dem. Sådana analyser tränas du att göra inom Historiska studier.Efter examen kommer du att kunna använda dina kompetenser i flera olika sammanhang. Den vetenskapliga träningen gör att du kan gå vidare till forskarutbildningar av olika slag. Träningen i omvärldsanalys ger kompetens som är av vikt inom olika privata, offentliga och folkrörelsebaserade verksamheter med utredningsuppgifter. Förmågan att kunna kommunicera vetenskapliga resultat på ett mer populärt sätt och den kontinuerliga kontakten med kulturinstitutioner under utbildningen gör att du kan vara attraktiv för museer, arkiv och andra kulturinstitutioner, men också inom t ex turistsektorn. En annan verksamhet där kompetenserna kan vara av stor vikt är skolans värld.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:Examen på grundnivå som omfattar minst 180 hpSärskild behörighet:Högskoleutbildning 90 hp med ett för historiska studier relevant huvudområde såsom exempelvis etnologi, arkeologi, litteraturhistoria, idéhistoria eller ekonomisk historia.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Malmö universitet
Hjälmaregatan 1
205 06 MALMÖ

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar.

Highlights