Diplomutbildning: Konditor grundutbildning
Upptäck glädjen i att baka matbröd och sötsaker! Få en känsla för att jobba på konditori och bageri. Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri.
Kommande kursstarter
Ansökan och behörighet
Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.
Utbildningens lärare
Thomas Björk är en hängiven bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas var med i 2019 års upplaga av "Hela Sverige bakar".
Kursinnehåll
Du lär dig baka från grunden med allt vad det innebär.
- Egenskaper hos olika mjölsorter, jäsmetoder och livsmedelshygien
- Bemästra olika baktekniker, matbröd; focaccia, grovt bröd och surdeg
- kaffebröd, mjuka kakor och eclair
- Vetebröd: Kardemumma/kanel knutar och semlor
- Välkomponerade desserter, samt uppbyggnaden. crème brûlée
- Choklad och praliner
- Matbröd av olika sorter, foccia, grovt bröd och surdeg
- Bakverk / tårtor, anslag, prinsesstårta, maräng
- Moussetårtor, olika typer av bottnar, anslag, maräng, pannacotta och prinsesstårta
- Komponera eget bakverk - här får du möjlighet att praktisera de nya kunskaper du fått under utbildningen
Examen, diplom m.m.
Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.
Kostnader
Deltagaravgift: 26 995 kr (inklusive råvarukostnad samt anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan)
Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.
Intresseanmälan
Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...