Sök utbildning 👉
Korta YH-utbildningar

Cybersäkerhet för SME-bolag

Medieinstitutet, Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Denna kurs ger dig de nödvändiga kunskaperna för att skapa robusta och effektiva försvarslinjer mot digitala hot.

Varför ska man läsa kursen?

Det ökande hotet från cyberattacker mot små och medelstora företag (SME) kräver en ökad medvetenhet och kompetens inom cybersäkerhet. Den accelererande digitaliseringen av affärsprocesser och den ökade komplexiteten i IT-miljöer har gjort det nödvändigt för SME-bolag att investera i specialiserad kompetens för att skydda sina data och system.

Vilka är kursens mål?

Kursen i cybersäkerhet för SME-bolag syftar till att utbilda dig i grundläggande cybersäkerhetsprinciper och att ge dig praktiska färdigheter för att identifiera och hantera säkerhetsrisker i dina IT-miljöer. Du kommer att lära dig att formulera och implementera effektiva cybersäkerhetspolicys och riktlinjer som är anpassade till ditt specifika verksamhetsbehov.

Utbildningsmoment

Grundprinciper inom cybersäkerhet
Hot och sårbarhetsanalys
Riskbedömning och hantering
Juridiska ramar och standarder inom cybersäkerhet
Säker nätverksdesign
Kryptering och dataskydd
Förebyggande säkerhetsstrategier
Framtida trender inom cybersäkerhet
Cybersäkerhetstekniker och -verktyg
Formulering av cybersäkerhetspolicys

Färdigheter och kompetenser

Du kommer att utveckla förmågan att självständigt genomföra riskanalyser, identifiera säkerhetsåtgärder och utforma planer för att implementera dessa åtgärder. Du kommer också att kunna följa gällande lagar, regler och branschstandarder som rör cybersäkerhet samt utveckla och implementera cybersäkerhetspolicys och riktlinjer.

Behovet av cybersäkerhetsexperter

Enligt en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) förväntas behovet av kompetens inom cybersäkerhet öka avsevärt de kommande åren. Med tanke på de vanliga effekterna av cyberattacker, såsom förlust av data, ekonomiska skador och produktionsavbrott, är det avgörande för SME-bolag att investera i cybersäkerhetskompetens för att skydda sina verksamheter och kunder.

Flexibelt upplägg

Kursen har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner filmas och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle. Kursen går med fördel att kombinera med att arbeta då den går på halvfart

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på Medieinstitutets korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om Cybersäkerhet för SME-bolag, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cybersäkerhet för SME-bolag

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medieinstitutet
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

YH-program inom webbutveckling, tv och digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Du hittar hela utbudet...

Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights