Sök utbildning 👉
Korta YH-utbildningar

Social Media Marketing

Medieinstitutet, Distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Professionell digital marknadsföring

En komprimerad YH-kurs som lär dig de viktigaste verktyg, kanaler och arbetsmetodiker som används inom digital marknadsföring.

Sociala medier, innehållsmarknadsföring och Influencer Marketing är discipliner som ständigt utvecklas och snabbt växer i betydelse. Att effektivt kunna föra en dialog med sin målgrupp i dessa kanaler är för många företag idag det viktigaste marknadsföringsredskapet.

Utvecklingen går extremt snabbt

Utvecklingen inom området går mycket snabbt vilket kräver ständig kompetenspåfyllnad inom optimering, analys och handhavande i system och verktyg för publicering och annonsering. Efterfrågan på denna kompetens är stor och växande i hela landet. Idag använder 8 av 10 företag Facebook i sin marknadsföring, 6 av 10 Instagram och 4 av 10 Youtube.

Kursens mål

Syftet med kursen är att den studerande ska kunna bli ansvarig för arbetet med en organisations närvaro i sociala kanaler och självständigt kunna arbeta med både organiskt och köpt innehåll.

Efter avslutad utbildning har du kompetenser att

Bedriva marknadsföring i sociala medier, med innehållsmarknadsföring, annonsering och influencers med hjälp av branschledande verktyg, system och arbetsmetoder utifrån analys, estimering och optimering.

Du kommer också kunna bedöma kanalens utveckling dels avseende existerande sociala mediers potential och dels vilka nya kanaler som är värda att satsa på.

Du får spetskompetens

  • Du lär dig att kombinera ett företags organiska flöden i olika sociala medier med köpt synlighet via annonsering (Paid social)
  • Du lär dig att identifiera för målgruppen relevanta (micro/macro) Influencers och förstå hur samarbeten görs optimalt med dessa.
  • Du lär dig att hantera dialogen och besvärliga situationer i organisationens sociala kanaler
  • Du lär dig att analysera och dra slutsatser av data från statistik utvunnen genom användning av sociala medier
  • Du lär dig att skapa innehåll som fungerar bra i sociala kanaler vad gäller både innehåll och format.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå kursen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Kursen berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Kompetensutveckling på LinkedIn

Alla studerande på våra korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom 16 000 onlinekurser.

För mer information om Social Media Marketing, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Social Media Marketing

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medieinstitutet
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

YH-program inom webbutveckling, tv och digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Du hittar hela utbudet...

Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights