Videoreportage
Om utbildningen
Skapa bättre inomhusmiljö för alla!
Vad gör en VVS-ingenjör?
VVS står för värme, ventilation och sanitet. En VVS-ingenjör är oftast den som har huvudansvaret för ett vvs-delen av ett byggprojekt från start till mål. I din yrkesroll bidrar du aktivt till att skapa en behaglig inomhusmiljö för alla. Ditt arbete innebär att du planerar och projekterar olika VVS-system. Du kan också välja att arbeta som konstruktör och skapa ritningar för VVS-system i CAD och andra digitala beräkningsverktyg.
VVS-ingenjörer har ofta sin arbetsplats på kontor, men då och då får du möjligheten att besöka olika byggarbetsplatser för att se hur VVS-systemen fungerar i praktiken. Du kommer att ha nära samarbete med olika beställare, entreprenörer och leverantörer.
Din utbildning på STI
Under din tid på STI kommer du att få kunskaper inom VVS-projektering med särskild inriktning på arbetsmiljö. Du kommer att fördjupa dig i ämnen som inomhusmiljö samt förstå hur värme, ventilation och vatten påverkar energiförbrukning och miljö.
Dessutom kommer du att utveckla fördjupade kunskaper om hållbara materialval. Genom delkurser inom projektering, konstruktion och programvaruutveckling inom VVS-området lär du dig att skapa ritningar för VVS-system i CAD och BIM. Du får också insikter i projektledning och projektplanering.
Utbildningen inkluderar två praktikperioder (LIA) på ett företag inom VVS-branschen, där du tillämpar dina kunskaper i verkliga projekt.
Genom att vara en del av VVS-ingenjörsyrket har du en avgörande roll i att skapa en mer hållbar och energieffektiv inomhusmiljö, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle.
Läs mer på sti.se. Välkommen till STI!
Kommande kursstarter
Varför välja STI -Stockholms Tekniska Institut?
Bra kontakter med
näringsliv
Praktik/LIA
90% får jobb efter
genomförd utbildning
Så ansöker du
Behörighet
För att vara behörig till utbildningen krävs:
- Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan.
- Slutbetyg från motsvarande från gymnasieskolan eller gymnasial vuxenutbildning med lägst betyg E (eller betyg G) i kurserna:
- Matematik 2 a, b eller c (eller Matematik B)
Saknar du behörighet?
Läs om våra intensivkurser och behörighetstester på vår hemsida.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
YH-program som leder dig till din nya karriär!
Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig inom samhällsbyggnad, teknik & IT på STI. På STI får du en utbildning som leder dig hela vägen till en bra och hållbar...
Läs mer om STI -Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar.