Kommande starter
Om utbildningen
Naturvetenskapligt basår
På naturvetenskapligt basår läser du in särskild behörighet i de naturvetenskapliga ämnena samt matematik i mindre grupp. Undervisningen varvar teoretiska föreläsningar, praktiska moment, laborationer och studiebesök.
Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kan du ansöka till exempelvis läkarprogrammet, ingenjörsprogrammen och andra naturvetenskapliga utbildningar.
Folkbildning
Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.
Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.
På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.
Kontakt
Studie- och yrkesvägledare
Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon eller e-post. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.
Varför välja Sunderby folkhögskola?
HBTQ vänlig
Distansutbildningar
CSN-berättigad
Ansökan och behörighet
Ålder
Du ska ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under kalenderåret du startar kursen. Ingen övre åldersgräns.
Förkunskaper
Se vår hemsida för mer information.
Ansökan
Till din ansökan vill vi att du skriver ett personligt brev där du beskriver hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.
Om du vill studera hos oss behöver du göra en ansökan via sidan Schoolsoft. På Sunderby folkhögskolas hemsida finns länk till ansökan, se kurssidan. Om ansökan är stängd finns ingen länk aktiv. Du behöver då vänta tills ansökan öppnar igen.
Kursens upplägg
Undervisningen varvar teoretiska föreläsningar, praktiska moment, laborationer och studiebesök.
Höstterminens ämnen:
- Matematik 3c
- Fysik 1a
- Biologi 1
- Kemi 1
Vårterminens ämnen:
- Matematik 4
- Fysik 2
- Biologi 2
- Kemi 2
Vi individanpassar varje deltagares studieplan, vilket innebär att det finns möjlighet att enbart läsa en del av ämnena, exempelvis om man redan har behörighet i vissa av ovanstående ämnen eller om den inte behövs för den vidareutbildning man siktat in sig på.
Studierna sker på plats på Sunderby folkhögskola med lärarledda lektioner i klassrum, och bedrivs på heltid (100 % studietakt) och har ett högt tempo, för att hinna med alla ämnen på ett läsår. Därmed förutsätter det att du har förmåga att planera dina studier och ansvara för ditt lärande. Vi erbjuder också särskilda lektionspass som du kan boka för att arbeta med läxor eller få extrahjälp med uppgifter och laborationer.
Kostnader
Serviceavgift
1 600 kr/år. Se vår hemsida för mer information.
CSN
Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.
Fortsatta studier
Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kan du ansöka till universitet eller högskola och studier inom exempelvis läkarprogrammet, ingenjörsprogrammen och andra naturvetenskapliga utbildningar.
Intresseanmälan
Sunderby folkhögskola
Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer (vi har funnits sedan 1896). Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell,...
Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.