Kommande starter
Om utbildningen
Ser vi tillbaka på perioden 1350-1850 slås vi ofta av företeelser som framstår som främmande och motbjudande: förödande häxförföljelser, fasansfull tortyr, spektakulära manifestationer av makt och underordning, religiös glöd, krig, uppror och revolution. Samtidigt uppvisar den tidigmoderna perioden många fenomen och processer som är mer bekanta för oss: etablering av stater med ökad byråkratisk makt, spirande handel, nya fattigvårdssystem, framväxten av offentligheten och en ökad individualism. Dessa företeelser kan förstås som "roten" till det moderna samhället, vilket är anledningen till att historiker betecknar perioden som tidigmodern.
Masterprogrammet i tidigmodern tid fokuserar främst på europeisk historia men komparativa perspektiv är en integrerad del av utbildningen. Du tränas i färdigheter i att forska och skriva och lär dig analysera en lång rad olika primärkällor, inklusive handskrifter och digitala databaser. Du kommer att introduceras för digital humaniora och genom bibliotekets försorg få tillgång till digitala resurser och databaser.
Du har möjlighet att göra praktik på museum, en kulturinstitution eller inom ett forskningsprojekt på universitetet. Programmet avslutas med att du skriver en större uppsats baserad på egen forskning.
Programmet leder till en filosofie masterexamen med historia som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.
Så ansöker du
Examen & Intyg
Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...