Kommande starter
Om utbildningen
Vad gör en projektör med inriktning på infrastruktur?
Vill du vara med och forma och förvalta Sveriges vägar, järnvägar och anläggningar? Utbilda dig till projektör med inriktning på infrastruktur!
Som projektör med inriktning på infrastruktur är du en del av det viktiga arbetet att förvalta, underhålla och utveckla Sveriges nät av väg, järnväg och anläggningar. Vanliga arbetsuppgifter är att arbeta med upphandling, kontroll, uppföljning och underhållskontrakt. Yrkesrollen består ofta av att inspektera och besiktiga – för att sedan ofta projektleda och bistå som expert vid underhåll och större reparationsarbeten.
Framtidens infrastruktur kommer att leda till nya konstruktioner, vägar och transportmedel för att vårt samhälle ska utvecklas med en långsiktigt hållbar miljöstrategi. Som projektör med inriktning på infrastruktur kommer du att arbeta med befintliga och framtida system kring exempelvis tekniska funktioner, material och miljöpåverkan.
I utbildningen kommer du att få kompetens inom bland annat anläggningskonstruktion, tunnelteknik, järnvägsteknik, BIM, projektledning, skadeutredning och entreprenadjuridik.
För att lyckas i rollen krävs ett stort intresse och naturlig fallenhet för teknik och matematik. Som projektör har du en bred analytisk förmåga och är duktig på att samarbeta med ett projekts olika intressenter.
Det här kan du jobba med:
- Drift- och underhållsingenjör
- Projektadministratör
- Projektör infrastruktur
- Projektör väg och järnväg
Hur ser karriärmöjligheterna ut?
Det finns ett omfattande behov av modernisering och utveckling av Sveriges infrastruktur. Behovet av projektörer är stort inom både privat och offentlig sektor och det finns flera olika inriktningar att specialisera sig inom. Efter examen kan du exempelvis arbeta på järnvägssidan, eller specialisera dig på broar. Dina potentiella arbetsgivare kan vara Trafikverket, Vattenfall, kommuner och entreprenörer inom drift och underhåll.
Ansökan
Ansök till utbildningen på YH Akademins hemsida!
Varför välja YH Akademin?
Samarbete med branscher
Praktik/LIA
Distansutbildning med tillfällen på plats
Så ansöker du
Grundläggande behörighet:
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Inte behörig?
Ingen fara! På yrkeshögskola finns det olika sätt att nå upp till behörighetskraven och gå utbildningen.
Reell kompetens
Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Genom att ansöka med reell kompetens kan du på olika sätt visa att du har den kompetens som krävs. Det kan handla om kunskaper och erfarenhet som du fått genom yrkeserfarenhet, föreningsliv eller volontärarbete. Läs mer om hur du ansöker med reell kompetens på utbildningens hemsida.
Examen & Intyg
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.
Intresseanmälan
Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans!
Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...