Studera utomlands - Fristående termin - Kommunikation och kultur
-
Universitets- & högskoleutbildning
-
Flera starter (2)
-
Klassrum
Utbilda inom kulturvetenskap & kulturhistoria
Gemensamt för utbildningar inom kulturvetenskap är att du fördjupar din analytiska förmåga och lär dig se olika utvecklingslinjer. Kulturvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne, och du får ofta en bred utbildning inom olika ämnen, som exempelvis genusvetenskap, idé- och lärdomshistoria, antropologi, sociologi, musikvetenskap, konst- och bildvetenskap, filmvetenskap.
Studier inom kulturvetenskap och kulturhistoria ger en bred generell kompetens som du har stor användning av i arbetslivet. Det är också en fördel om du gillar att arbeta självständigt och har analytiska färdigheter och tycker om att kommunicera.
Många olika inriktningar inom kulturhistoria
Är du intresserad av att studera hur vi människor har utvecklats kulturellt och hur det har påverkat och påverkats av levnadsmönster och konst. Kultur kan beskrivas som ett levnadssätt hos ett helt samhälle där till exempel språk, religion, mode, konst och värderingar ingår. Det är vi människor som med vår kulturella förmåga formar kulturen. När du utbildar dig inom kulturvetenskap och kulturhistoria har du stora valmöjligheter att rikta in dig på ett specifikt område som passar dig.
Bred arbetsmarknad
När du kommer ut i arbetslivet kan du inom kulturområdet välja flera olika sektorer att arbeta inom. Vanligt är det också att du som studerat de här ämnena arbetar hos oförväntade arbetsgivare inom till exempel näringslivet och den privata sektorn. Du kan också jobba som kulturförmedlare och kultursekreterare inom kommuners och områdens kulturella verksamhet. Denna bedrivs oftast inom kulturförvaltningar men man kan också arbeta inom studieförbund, kulturstiftelser och andra organisationer inom den privata sektorn.