Vad utmärker en bra studentstad? 🎓 Svara i vår snabba undersökning! 

Filtrera efter
Anläggare
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-2 av 2 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Anläggare

 Utbilda dig till anläggareUtbilning till anläggare för dig som vill har ett byggintresse!

Har du ett stort intresse för bygg och allt vad det innebär? Då har du förmodligen hamnat helt rätt! En utbildning till anläggare är perfekt för dig som vill jobba med uppbyggnad av olika projekt. Tågräls, vägar, flygfält även bostäder, vatten och reningsverk för att nämna de vanligaste. Är det något som ska byggas upp så krävs det anläggare som kan arbeta på plats helt enkelt! Denna utbildning är därför perfekt för dig som har ett intresse för byggbranschen.

Vad finns det för vägar för dig som vill bli anläggare?

Du kan ansöka om en utbildning till anläggare på yrkeshögskola eller gå via andra utbildningar på högskola/universitet. Det finns även möjligheter att studera till anläggare via distans. Studieperioden för utbildningarna varierar beroende på skola och program. De allra flesta utbildningarna på yrkeshögskolorna är cirka 2-2,5 år. Om du väljer att studera på yrkeshögskolan får du även möjligheten till att praktisera under utbildningen vilket bidrar till att du enklare kommer in i arbetet och får erfarenhet samt kontakter.  På universitet och högskola kan du som vill arbeta med anläggning oftast göra det genom en ingenjörsutbildning som anläggningsingenjör eller civilingenjör. Kika på våra programförslag och läs gärna vad som krävs för att söka respektive utbildning.

Framtiden och arbetsmarknaden – vad finns det för möjligheter?

Arbetsmarknaden för anläggare ser väldigt lovande ut. Den är ännu under tillväxt och det finns möjligheter till arbete för den nyexaminerade studenten, så om du känner att du har ett intresse i att utbilda dig till anläggare så tveka inte på att söka upp mer information om skolorna och ansök! Lönen för anläggare varierar beroende på vilken inriktning du utbildat dig inom och vilken arbetsplats du jobbar för. Även erfarenhet är viktigt, tänk på att du som utbildar dig till anläggare måste oftast gå en lärlingsperiod för att få ut ett yrkesintyg.

Lycka till med dina studier!