Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård
Studera till specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård!
Utbildningen ”Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård” kommer att ge dig en yrkeshögskolexamen med kunskaper, färdigheter och kompetenser inom palliativ vård som ger dig goda förutsättningar att kunna vårda personer i livets slut.
Vad ingår i den palliativa vården?
Den palliativa vårdens värdegrund bygger på närhet, helhet, kunskap och empati. Att arbeta med personer inom palliativ vård innebär till stor del att hjälpa personen att uppnå bästa möjliga livskvalitet genom att lindra symtom och ge existentiellt stöd i livets slutskede. Andra viktiga delar är teamarbetet och relationen till anhöriga/ närstående.
Du kommer exempelvis fördjupa dig i de fyra hörnstenarna med symtomkontroll, teamarbete, kommunikation samt stöd till närstående. Kunskapen kommer göra dig medveten om att du är en del av ett sammanhang, din yrkesroll blir tydligare och du får ett bredare perspektiv.
Vad kommer jag att jobba med när jag är specialistutbildad inom palliativ vård?
Efter utbildningen har du kompetenser för att kunna agera som resursperson till den sjuke, närstående, studerande och kollegor samt kompetenser för att kunna medverka i olika projekt i verksamheten.
Kommande kursstarter
Så ansöker du
Förkunskaper
För att vara behörig till utbildningen krävs grundläggande behörighet i form av gymnasiekompetens, i denna ska ingå Svenska/Svenska som andraspråk 1 och engelska.
Dessutom krävs minst 1300p i yrkesämnen från Vård och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (komvux) eller äldre utbildningar t.ex vårdlinjen.
Minst 6 månaders heltidstjänstgöring inom vård och omsorg.
God datavana, dator, headset samt bra internetuppkoppling krävs.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift förutsätts samt även kunskaper i engelska.
Ansökan
Ansökan görs via Consensums hemsida.
Kursinnehåll
- Palliativ vårdfilosofi, att få leva tills man dör 55 yhp
- Existentiella samtal och vardagsetiska frågeställningar 25 yhp
- Familj- och anhörigstöd 25 yhp
- Kommunikation och kunskapsspridning 15 yhp
- LIA – Lärande i arbete 15 yhp
- Organisation 20 yhp
- Välfärdsteknik 20 yhp
- Examensarbete 25 yhp
Handledning
Utbildningen har ett distansupplägg med digitala träffar och däremellan självständiga studier via en lärplattform med tillgång till handledning. 0 fysiska träffar.
Examen, diplom m.m.
Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till stöd från CSN.
Intresseanmälan
Consensum - utbildningar som gör skillnad
Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Yrkeshögskoleutbildningarna är eftergymnasiala och till för dig som arbetat en tid inom vård och omsorg. Med fördjupad och breddad kunskap får du inte bara...