Om utbildningen
Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa
Undersköterska! Vill du specialisera dig inom psykisk ohälsa? På vår utbildning "Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa" får du lära dig om olika psykiatriska tillstånd, behandling, omvårdnad, rehabiliteringsmetoder samt suicidprevention. Du kommer lära dig att återhämtning från svåra psykiska problem är möjlig och hur du som undersköterska kan bidra till det genom ett återhämtningsinriktat arbetssätt.
Utbildningen "Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa" kräver engagemang. Du får läsa kurslitteratur och annat material, titta på föreläsningar, hålla egna presentationer, diskutera med kurskamrater samt lyssna på personer med egen erfarenhet av att leva med psykisk ohälsa. Vår förhoppning är att du också under utbildningens gång ska hitta din passion, det som du har talang för inom yrkesområdet vård och stöd till personer med psykisk ohälsa.
Utbildningen kräver interaktion med andra studiekamrater främst genom arbete med vissa skoluppgifter på distans i basgrupp.
De studerande på Consensum är undersköterskor från hela landet med olika arbetslivserfarenheter med ett gemensamt intresse för att i sin yrkesroll kunna bidra till ett bättre stöd för personer med psykisk ohälsa. Våra studerande brukar vara mycket uppskattade LIA- praktikanter och majoriteten
beskriver att de efter avslutad utbildning har stor nytta av denna utbildning i sitt arbete och många att de dessutom uppfattar sin kompetens som efterfrågad på arbetsmarknaden.
Möjliga yrkesroller efter examen
Efter utbildningen kan du arbeta som specialistundersköterska i psykisk ohälsa inom äldreomsorgen, som skötare, behandlingsassistent eller boendestödjare m.m inom regionens psykiatri eller inom socialpsykiatrin.
Specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa är en distansutbildning på halvfart med en digital träff en gång per månad på Zoom. Utbildningen innehåller en LIA-period.
Kommande kursstarter
Så ansöker du
Förkunskaper
1300 p i yrkesämnen från Vård och omsorgsprogrammet/omvårdnadsprogrammet, vuxenutbildning eller motsvarande i äldre utbildningar.
Svenska 1/Svenska som andra språk 1 krävs
Minst 6 månaders erfarenhet av arbete som undersköterska eller motsvarande.
God datavana, dator med kamera, headset samt internetuppkoppling.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift förutsätts samt även kunskaper i engelska.
Samt något av följande alternativ:
- gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning, kunskaper i engelska,
- har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
- är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
- genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Ansökan
Ansökan görs via Consensums hemsida.
Handledning
Du kommer att ha tillgång till kommunikation med lärare för handledning via en lärplattform samt handledning via telefon, Zoom eller e-post. 0 fysiska träffar.
Examen & Intyg
Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN stöd.
Intresseanmälan
Consensum - utbildningar som gör skillnad
Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Yrkeshögskoleutbildningarna är eftergymnasiala och till för dig som arbetat en tid inom vård och omsorg. Med fördjupad och breddad kunskap får du inte bara...