Om utbildningen
Är du en ledartyp som gillar kommunikation, projektledning och teknik?
Som projektledare inom VVS blir du en viktig nyckelperson som ser till att VVS-projekt leds från planering till genomförande. Ett viktigt jobb som är efterfrågat på arbetsmarknaden!
Vår utbildning till projektledare VVS passar bra för dig som gillar ledarskap, kommunikation och projektledning. Som projektledare inom VVS jobbar du med projekt, hela ledet från planering till genomförande och till sist uppföljning med utvärdering. Du lär dig viktiga områden inom entreprenad, uppföljning, metoder, modeller och de vanligaste installationsområdena.
Utbildning på distans med platsträffar i Trollhättan eller Västerås
Utbildningen går på distans, med ett antal platsträffar i Trollhättan eller Västerås. När du läser på distans innebär det att all undervisning sker digitalt. Du hittar föreläsningar, material och annat utbildningsmaterial direkt i vår lärportal. Du har kontakt med både kurskamrater och utbildare digitalt och det blir en blandning av grupparbeten och individuella uppgifter. Utbildningen motsvarar heltid i arbetstid.
Lärande i arbete – praktik som projektledare inom VVS
Utbildningens kanske viktigaste del är LIA – lärande i arbete. På LIA är du ute på en riktig arbetsplats inom och prövar på yrket som projektledare. Arbetsplatser kan vara olika företag, industrier eller kommuner. Genom LIA får du en unik chans att testa på yrket, samtidigt som du skapar ovärderliga kontakter inför framtiden.
Så ansöker du
Behörighet
Grundläggande behörighet
Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
- Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
- Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
- Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.
Särskilda förkunskaper/villkor
Yrkeserfarenhet
Omfattning och längd
18 månader heltid
Typ av yrkeserfarenhet
Inom VVS- och installationsbranschen
Examen & Intyg
Efter utbildningen
Starta och avsluta olika projekt inom VVS och installation
Efter att du avslutat utbildningen har du all kunskap du behöver för att kunna leda, genomföra och slutföra projekt inom VVS och installationer. Du kommer ha samarbeten med flera olika aktörer och veta hur du samarbetar på bästa sätt utifrån de olika förutsättningarna. Det kan handla om att organisera och styra samordningen för att uppnå specifika mål, eller ansvara för upphandling och ledning av drift och underhåll.
Du kommer kunna framställa ekonomiska underlag för beslut och kalkyler, och utveckla ansvarsområden för en ökad jämställdhet och förebyggande av diskriminering på arbetsplatsen. Du kan även vara den på arbetsplatsen som identifierar, planerar och genomför åtgärder för att förbättra arbetsmiljön.
Du kan jobba i titlar som:
- arbetsledare
- konsult
- projektledare inom VVS och installationer.
Videoreportage
Intresseanmälan
Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT Teknik, Industri & Tillverkning Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom...