Kommande starter
Om utbildningen
Filmlinjen är en är bred och heltäckande utbildning där du får kunskaper inom alla filmens områden som regi, manus, klippning, filmfoto, ljud, ljus och filmproduktion.
Du får kunskaper om både enkel och avancerad filmteknik, som kameror, klipprogram, lampor och ljudteknik och får en djup förståelse för hur filmen fungerar som språk och kommunicerar med sin publik.
Utbildningen är praktisk och varje moment består omväxlande av genomgångar om hur film kommunicerar och filmövningar där ju får omsätta dessa nya kunskaper i praktiken. Deltagarna jobbar tillsammans i filmteam där du får pröva på filmyrkets alla roller. Övningarna utvärderas och du får alltid feedback på resultaten så du kan utvecklas som filmare.
Du kommer även delta i ett stort antal större filmprojekt under året där du tillsammans med andra deltagare tillsammans producerar kortfilmer. Året avslutas med ett större filmprojekt där varje deltagare får skapa en egen kortfilm, från manus till regi och klipp.
Inga förkunskaper krävs och utbildningen är öppen för både dig som redan gjort en del filmer men nu vill fördjupa dig och få en verklig förståelse för filmen som konstform och uttrycksform och dess möjligheter eller för dig som är nybörjare och nyfiket vill upptäcka filmen som språk.
Filmlinjen består av en ettårig grundkurs och ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.
Så ansöker du
Ansökan är stängd men du kan lämna en intresseanmälan för eventuell avhopp.
Examen & Intyg
Intyg
Filmlinjen ingår i Sundbybergs Folkhögskolas Kulturparaply – en arena för berättande och gestaltning. Här samlar vi våra profilkurser. Kursdeltagarna i Filmlinjen, Skrivarlinjen och Teaterlinjen möts och arbetar tillsammans i korta projekt.
Kostnader
Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 900 kr per termin. (7 800 kr för hela kursen)
Intresseanmälan
Sundbybergs folkhögskola har haft sitt nuvarande namn sedan 1997, men skolans anor sträcker sig ända tillbaka till 1836 då den kallades Stockholms Borgarskola. Skolan erbjuder kurser på olika nivåer där du både kan läsa upp grundskolebehörighet, gymnasiebehörighet, gå olika kreativa...
Läs mer om Sundbybergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.