Kommande starter
Om utbildningen
Behandlingspedagog - distans
En utvecklande kurs och yrkesutbildning för dig som vill arbeta socialpedagogiskt med behandling av beroendesjukdom
Denna kurs passar dig som vill arbeta med människor i beroendeproblematik och socialt utsatta situationer mot tillfrisknande.
Kursen vänder sig också till dig som redan arbetar inom området och som vill fördjupa dig ytterligare inom ämnet.
Vi värnar om hela människan, därför fokuserar vi utöver fakta och teori även på samtalet och erfarenhetsutbytet samt din egen personliga utveckling. Under de två terminerna kommer du därför att få arbeta med dig själv för att stärka din personliga utveckling och få en bättre självkännedom.
Distans
Distansstudierna ska vara möjliga att kombinera med ett deltidsjobb där du utöver de obligatoriska webinarierna två dagar i veckan själv kan planera dina studier. Vi rekommenderar att du begränsar din arbetstid till deltid 60% för att klara av den 100% studietakten.
Studierna förutsätter en aktiv digital kommunikation med Folkhögskolans pedagoger och övriga deltagare i utbildningen. Distansundervisningen sker via Zoom, och kräver att du har tillgång till en egen dator för undervisning och studier. Kursen är en yrkesutbildning under två terminer, med start under hösten.
Alla kursträffar är digitala - inga träffar på plats.
Folkbildning
Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.
Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.
Kontakt
Studie- och yrkesvägledare
Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon eller e-post. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.
Varför välja Sunderby folkhögskola?
HBTQ vänlig
Distansutbildningar
CSN-berättigad
Så ansöker du
Förkunskaper
Gymnasieexamen eller motsvarande samt godkänt betyg i Svenska 1 / Svenska som andra språk 1.
Ansökan
Till din ansökan vill vi att du skriver ett personligt brev där du beskriver hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervju av sökande kan förekomma vid antagning.
Om du vill studera hos oss behöver du göra en ansökan via sidan Schoolsoft. På Sunderby folkhögskolas hemsida finns länk till ansökan, se kurssidan. Om ansökan är stängd finns ingen länk aktiv. Du behöver då vänta tills ansökan öppnar igen.
Ålder
Du ska ha fyllt 23 år eller fylla 23 år under kalenderåret du startar kursen. Ingen övre åldersgräns.
Kostnader
Serviceavgift
Se vår hemsida för mer information.
CSN
Kursen är CSN-berättigad på eftergymnasial nivå.
Efter utbildningen
Efter utbildningen/kursen kan du jobba som Behandlingspedagog eller behandlingsassistent inom de verksamheter som nämns under rubriken praktik eller annan socialpedagogisk stödverksamhet.
Intresseanmälan
Sunderby folkhögskola
Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer (vi har funnits sedan 1896). Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell,...
Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.