Kommande starter
Om utbildningen
Sista ansökningsdag är den 14 juni 2020!
Vill du bli en efterfrågad bryggeritekniker som bidrar med kvalitativa produkter till en växande marknad för upplevelser inom dryckeshantverk?
Utbildningen ger dig den kompetens du behöver för att jobba på ett bryggeri med produktion av kvalitetsöl.
Som bryggeritekniker hanterar, blandar och bereder du råvaror på ett säkert och korrekt sätt. Du har kunskap om bryggeriprocessen och känner till lagstiftning kring livsmedelshantering. Du har även kunskap om tillverkningsutrustning och hantering av denna. Utbildningen ger dig kompetenser i mikrobiologi, HACCP och företagsekonomi.
Utbilningen innehåller följande kurser:
- Bryggeriekonomi, 30 YHP
- Grundläggande bryggerikunskap, 20 YHP
- Bryggerinäringen i samhället, 20 YHP
- Bryggeriprocessen, 60 YHP
- Bryggeriteknik, 40 YHP
- Examensarbete, 30 YH
- Kvalitet, säkerhet, miljö, 20 YHP
- LIA - Lärande i arbete 1, 40 YHP
- LIA - Lärande i arbete 2, 40 YHP
- Mikrobiologi och hygien, 30 YHP
Så ansöker du
Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.
Intresseanmälan
Vill du förverkliga dina drömmar och idéer? Vill du delta i möten där du ges möjlighet att utvecklas i ditt lärande och forma på din egen framtid? Vi brukar säga; där du kan bli stolt och efterfrågad. Välkommen till Campus...