Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Om utbildningen
Vill du skapa en hållbar framtid genom att arbeta med mat och måltider? Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör ger dig möjligheten att införskaffa gedigna kunskaper om matlagningshantverk, sensorik, måltidsskapandets villkor och värdskapets betydelse för måltidsupplevelsen. Programmet är en universitetsutbildning som kombinerar teori, praktik och estetik för att utforska perspektiv såsom hantverk, gastronomi och hållbarhet. Du erbjuds även kunskaper i vetenskapligt, analytiskt och kritiskt tänkande kring måltidens betydelse och framtida utmaningar. Under studietiden utvecklar du olika kunskaper för att forma morgondagens hållbara måltider och måltidsverksamheter.I utbildningen ingår verksamhetsförlagd utbildning (praktik) som ger dig möjlighet att vidareutveckla och utforska ett intresseområde inom ämnet Måltidskunskap och värdskap. Du väljer själv om du vill vara i Sverige eller utomlands.Studierna bedrivs på Campus Grythyttan som erbjuder en unik miljö där även forskning i ämnet Måltidskunskap bedrivs. Du möter inspirerande lärare och gästföreläsare, som alla är experter inom sina områden. Möten med nuvarande studenter och nätverkande med tidigare studenter innebär att du skapar ovärderliga kontakter för ditt framtida yrkesliv.Utbildningen leder till en kandidatexamen i Måltidskunskap och värdskap och som ger behörighet till magisterstudier i ämnet. Arbetsmarknaden efter utbildningen är inom det gastronomiska fältet mycket god. Möjliga yrkesroller kan vara kock, kökschef, kostchef, måltidskreatör, Food & Beverage Manager, produktutvecklare för livsmedelsindustrin eller också blir du entreprenör/egen företagare.
Så ansöker du
Examen & Intyg
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...
Highlights